15 Eylül 2013 Pazar

Saksıda Dereotu Yetiştirmek


Kendine has kokusu ve aramosıyla salataların, dolmaların vazgeçilmesidir dereotu.
Mutfağımızda sürekli kullandığımız dereotunu evde kendimizin de yetiştirmesi çok kolaydır.
Sulama harici özel bir bakım istemez.
Dereotu ekilirken tek bir ince noktası vardır; tohumları 3 ila 6 saat arasında ıslak peçete arasında bekletmeniz gerekir.
Tohumlarınızı ıslak peçetede beklettiğinize göre artık ekim aşamasına geçebilirsiniz.
Saksınızı toprağınızla doldurunuz (bahçe toprağı olmalı) tohumlarınızı üzerine homojen şekilde serpiniz.
En son kapak olarak çok ince bir tabaka toprakla tohumlarınızın üzerini örtünüz. Fıs fıs sulamayla güzelce sulayıp, saksınızın üzerini streç film ile kapatınız.
Saksınızı günlük olarak havalandırmayı unutmamanız gerekir.
Dereotunuz 15-20 gün içinde çimlenmeye başlayacaktır.
İlk çimlenme gerçekleştiğinde streç filmi kaldırmanız gerekir.
Dereotlarınız 10 cm gibi bir boya ulaştığında üstlerden hafif bir budama gerçekleştirseniz. Dereotunuz daha hızlı büyüyecektir.
Dereotu elinizin altına her zaman olsun istiyorsanız. İlk ektiğiniz dereotları 10 cm gibi bir boya ulaştığında aynı saksıya yeni tohumlar serpiştirebilirsiniz.

Hepinize bol hasatlı günler diliyorum....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder