14 Eylül 2013 Cumartesi

Kış Bahçesi

Sonbaharın yüzünü gösterdiği şu günlerde balkonların son zamanlarını yaşıyoruz. Ama atık kış bahçesi yaparak dört mevsim balkon keyfinizi sürdürebiliriz.
Kış bahçesi yapmanın ilk kuralı tabiki kapalı bir balkon.Balkonunuzu pimapenlerle kapatabilirsiniz, ben yazın kapalı balkon sevmiyorum diyenlerdenseniz de katlanan cam balkon ünitelerini de kullanabilirsiniz.
Balkonunuzu kapattınız sıra geldi dekorasyon işine.
Öncelik nasıl bir tarz istediğinize karar verin, klasik bir model mi, renkli cıvıl cıvıl bir model mi, farklı tarzları bir arada kullanacağınız bir balkon mu!!!!
Tamamen sizin hayal gücünüze kalmış....
Balkonunuzun tarzına karar verikten sonra balkonunuz için mobilya alış verişi yapma zamanınız geldi.
Yapı marketlerin bahçe bölümlerde hem hesaplı hemde bir birinden şıkmodelleri bulabileceğiniz gibi Balkon bahçe için olan mağazalardan da mobilyalarınızı alabilirsiniz.
Bence bir kış bahçesinin olmazsa olmazı çam ağaçları gibi yeşil bitkiler. En yakınınızdaki seradan çok kolaylalıkla farklı türlerde çam ağaçlarını bulabilirsiniz.
Bir de benim tavsiyem eğer renkli bir balkon yapmak istemiyorsanız, bitkilerde kullanacağınız saksılarınız aynı renk ve aynı tür saksının farklı ebatları olması. Bu şekilde bir yol izlediğinizde çok düzenli bir görüntü elde edebilirsiniz.
Yeşil bitkilerinizi hallettiğinizde kendiniz için soğanlı kış bitkilerden çiçekli bir bölüm oluşturabilirsiniz.

Sİzler için fikir verebilecek Kış bahçesi örneklerini seçerek beğeninize sunuyorum.































1 yorum: