13 Eylül 2013 Cuma

Balkonda Salatalık Yetiştirmek


Balkonda salatalık yetiştirmek mantar musallat omadığı zaman en kolay ürün veren sebzelerdendir.
Mantardan korunmak içinde yapmanız gereken toprağınızı steril etmektir.
Öncelikle salatalık yetiştireceğiniz kabı, toprağınızı ve tohumlarınızı edinin.
Eski bir fırın tepsinin içine aliminyum folyoyla kaplayıp, toprağınızı folyonun üzerine dökün ve fırında 80- 100 derece arası sıcaklıkta bir saat bekletin bu işlem toprağınızın çoğu zararlıdan arınmasını sağlayacaktır.
Salatalık şaşırtma işlemini sevmediği için; tohumları direkt kendi yerine ekmeniz yeterlidir.
3-4 gün içinde salatalıklarınız çimlenecek ve 20-30 gün içerisinde salatalıklarınızı yemeye başlayabileceksiniz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder